Verbouwing trends

Samenvatting artikel

Binnenkort een grote verbouwing op de planning staan, maar geen inspiratie? Laat je dan inspireren door deze verbouwing trends. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om jouw woning om te toveren naar iets gezelligs en sfeervols. Benieuwd naar de nieuwste trends? In dit artikel lees je alles over verbouwing trends. 

Meer natuur

Breng de natuur naar binnen, hoe? Dat kan door een veranda aan je huis te laten bouwen. Meestal is een veranda open, maar het is ook mogelijk om een schuifdeur en glazen ramen erin te laten plaatsen. Hierdoor is het een soort uitbouw van jouw woning. Laat in de zomer de deuren openstaan, zodat je op de late zomeravonden nog kan nagenieten van het mooie weer. Zelfs in de winter is het mogelijk om ‘buiten’ te genieten van de koude winteravonden. Natuurlijk bepaal je zelf hoe je een veranda wilt inrichten of hoe je het gaat gebruiken. Een manier om het in te delen is bijvoorbeeld met een mooie lounge set of een eettafel met stoelen. 

Sierlijsten

Sierlijsten zijn voor zowel binnen in je huis als voor de buitenkant van je huis. Lijstwerk voor binnen is te herkennen aan de ‘lijst’ op je plafond. Er zijn verschillende soorten lijsten voor aan het plafond, bijvoorbeeld een platte lijst of een lijst met een bewerking. Een sierlijst geeft meer diepte aan een kamer. Daarnaast ziet het er ook mooi en afgewerkt uit. Er bestaat ook lijstwerk voor buiten. Dit is een trend die je steeds vaker voorbij ziet komen, vooral bij nieuwbouwprojecten. Sierlijsten voor buiten zie je voornamelijk rondom een dak. 

Glad stucwerk 

Glad stucwerk is een techniek in de bouw die wordt gebruikt om oppervlakken van muren en plafonds te egaliseren. Momenteel is glad stucwerk populair en wordt dit veel toegepast tijdens een verbouwing. Het brengt veel voordelen met zich mee, zoals bescherming tegen vocht en schade. Ook zorgt het voor meer akoestiek. Dit draagt bij aan een aangenamer geluidsklimaat in een ruimte. Bovendien is glad stucwerk gemakkelijk te onderhouden, want je kan het makkelijk schoonmaken. Wil je een muur of plafond verven? Dan zorgt glad stucwerk voor een egale look, waardoor de verf beter naar voren komt. 

Thuiswerkplek

Een thuiswerkplek is niet meer te missen. Steeds meer bedrijven laten hun werknemers hybride werken. De technologieën worden steeds beter en sneller. Daarnaast scheelt het veel ruimte in het kantoor. Voor de mensen die hybride werken is het van belang dat zij ook thuis een werkplek hebben. Heb je een kamer over? Tover deze dan om tot jouw thuiswerkplek. Het is namelijk erg vervelend als je meerdere keren wordt afgeleid in de woonkamer of in de keuken. Het is van belang dat je zorgt voor een rustgevende en stille werkplek. Geef de muren een rustige kleur, plaats niet teveel accessoires en zorg voor een ergonomische bureaustoel of tafel. 

Duurzaam wonen 

Het is niet meer weg te denken, duurzaam wonen. Duurzaam wonen is belangrijk om de om je impact op het milieu te verbeteren  en energie te besparen. Er wordt veel gebruik gemaakt van duurzame apparaten en verwarming. Daarnaast valt het isoleren van je huis ook onder duurzaam wonen. Isoleer je huis goed om energie te besparen en de temperatuur in je huis constant te houden. Maak ook gebruik van milieuvriendelijke materialen tijdens een verbouwing, zoals milieuvriendelijke verf of lijm. 

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel genoeg inspiratie om je woning te verbouwen. Laat de muren en plafonds glad stuken of geef meer sfeer door sierlijsten te laten plaatsen. Een echte buitenmens? Breng de natuur naar binnen door middel van een veranda. Werk je de laatste tijd veel thuis? Investeer in een thuiswerkplek waar je rustig kunt werken. 

Meer artikelen

Routes met motor

De mooiste motorroutes

Ben je op zoek naar prachtige routes om te rijden met de motor? In dit artikel lees je alles over de mooiste routes om te rijden met de motor. Lees snel verder.
Lentekriebels samen

Bloei de lentekriebels op met speeltjes

Wil je de lentekriebels laten opbloeien? In dit artikel lees je meer over het opbloeien van lentekriebels in je relatie en alleen. Lees snel verder en ontdek meer.
De nieuwste bloementrends

De nieuwste bloementrends

Ben je benieuwd naar de nieuwste bloementrends? In dit artikel lees je alles over de laatste trends in bloemen. Welke vind jij het leukste?
De meest luxueuze vierwielfiets feature image 01

Zo werkt de technologie van een vierwielfiets

Benieuwd naar de technologie achter een vierwielfiets? Lees in dit artikel meer over de evolutie, de technologie en innovatieve functies.

De schoonheid van hout

Ontdek de schoonheid van hout. Lees meer over hout combineren met andere natuurlijke materialen en het stylen in jouw interieur.