Trends en tips om te besparen 

Samenvatting artikel

Besparen, besparen en nog eens besparen. Ondertussen is dit begrip niet meer weg te denken. De prijzen vliegen de pan uit en investeren in duurzaam wonen wordt steeds meer aangeraden. Een voordeel van besparen is dat het beter is voor het milieu, de levensduur van apparaten en meer comfort. Zo zijn er nog veel meer voordelen als het gaat om besparen, maar wat zijn de beste bespaartips of trends? In dit artikel lees je alles over besparen. 

Investeren in slimme thermostaten

Waarom zou je investeren in slimme thermostaten? Om te beginnen is een slimme thermostaat modern, omdat het kan verbinden met het internet. Dit is erg handig. Bijvoorbeeld wanneer je een aantal weken op vakantie bent, dan is het mogelijk om met je smartphone of tablet op afstand de thermostaat te bedienen. Daarnaast biedt het een duidelijk inzicht in jouw energieverbruik. Een ander voordeel van slimme thermostaten is dat de temperatuur automatisch aan te passen is. Bijvoorbeeld als er niemand thuis is, dan kan de thermostaat automatisch worden ingesteld op een lagere temperatuur. Je vermindert het energieverbruik en je bespaart. Ofwel, twee vliegen in één klap. 

Investeren in energie-efficiënte apparaten

Energie-efficiënte apparaten zijn apparaten die minder energie verbruiken dan vergelijkbare traditionele apparaten. Denk hierbij aan en wasmachine. Energie-efficiënte wasmachines zijn ontworpen om minder energie te verbruiken tijdens het wassen van kleding. Hetzelfde geldt voor energie-efficiënte drogers, airconditioners of koelkasten. Deze apparaten dragen bij aan het verminderen van het totale energieverbruik en jouw energierekening. Kijk jij thuis veel televisie? Er zijn ook energie-efficiënte televisies. Deze zijn ontworpen met LED-schermen en maken gebruik van sluimerstanden. 

Investeren in duurzame verwarmingen

Heb je thuis nog een traditionele radiator? Vervang deze door te investeren in duurzame verwarmingen, zoals infrarood verwarming. Een traditionele radiator verwarmt je huis door middel van luchtcirculatie. Hierdoor is het mogelijk dat de luchtkwaliteit in jouw huis verzwakt en ontstaat er droge lucht. Daarentegen is infrarood verwarming veel efficiënter. De warmte van deze verwarming wordt direct door mensen of objecten opgenomen. Bovendien produceert deze verwarming geen droge lucht. Infrarood verwarming heeft een stijlvolle uitstraling en kan op diverse plekken worden opgehangen. Er zijn diverse soorten infrarood verwarmingen, bijvoorbeeld een sunpower infraroodpaneel. Deze leveren aangename warmte en zijn binnen 4 minuten op de perfecte temperatuur. 

Investeren in zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is een duurzame en financiële verstandige keuze die zowel het milieu als je portemonnee ten goede komt. Zonnepanelen produceren schone, hernieuwbare energie en helpen bij het verminderen van vervuilende energiebronnen. Daarnaast biedt het opwekken van energie, jou elektriciteit. Door te investeren in zonnepanelen levert het jou op de lange termijn een aanzienlijke besparing op jouw energierekening. Bovendien verhoog je het huis van zelfvoorziening. Steeds meer apparaten in jouw huis zijn minder afhankelijk van conventionele energiebronnen.

Investeren in andere lampen

Smart-verlichting wordt steeds populairder. Deze lampen zijn veel efficiënter dan traditionele verlichting en heeft een langere levensduur. Hoe komt dat? Smart-verlichting werkt op LED-technologie. Daarnaast is deze verlichting ook gemakkelijk te bedienen met je smartphone, net als bij een slimme thermostaat. Zo is het mogelijk om de verlichting op afstand te dimmen, te schakelen en te programmeren. Erg handig voor als je onderweg bent of pas in het donker thuis komt. Ben je een langere tijd niet thuis? Stel dan een bepaalde tijd in dat de lampen aangaan. Hierdoor lijkt het net alsof je thuis bent. 

Wil je meer besparen? Investeer dan in slimme of energie-efficiënte apparatuur, zoals slimme thermostaten. Wek je eigen energie op door gebruik te maken van zonnepanelen. Bespaar geld door te investeren in duurzame verwarmingen, zoals infrarood verwarming. Ideaal voor continue verwarming of bijverwarming. Vergeet niet, besparen kan een echte hobby worden!

Meer artikelen

Routes met motor

De mooiste motorroutes

Ben je op zoek naar prachtige routes om te rijden met de motor? In dit artikel lees je alles over de mooiste routes om te rijden met de motor. Lees snel verder.
Lentekriebels samen

Bloei de lentekriebels op met speeltjes

Wil je de lentekriebels laten opbloeien? In dit artikel lees je meer over het opbloeien van lentekriebels in je relatie en alleen. Lees snel verder en ontdek meer.
De nieuwste bloementrends

De nieuwste bloementrends

Ben je benieuwd naar de nieuwste bloementrends? In dit artikel lees je alles over de laatste trends in bloemen. Welke vind jij het leukste?
De meest luxueuze vierwielfiets feature image 01

Zo werkt de technologie van een vierwielfiets

Benieuwd naar de technologie achter een vierwielfiets? Lees in dit artikel meer over de evolutie, de technologie en innovatieve functies.

De schoonheid van hout

Ontdek de schoonheid van hout. Lees meer over hout combineren met andere natuurlijke materialen en het stylen in jouw interieur.