Hout trends voor buiten

Samenvatting artikel

Hout is al eeuwenlang erg populair en wordt vaak buiten toegepast. Een paar voorbeelden waar hout voor wordt gebruikt, zijn: terrassen, tuinmeubelen en schuttingen. In de afgelopen jaren zijn er verschillende hout trends opgedoken. Bouw bijvoorbeeld een buitenberging waar je jouw fietsen inzet, of een overkapping waar je gezellig onder kan zitten. In dit artikel vind je 5 verschillende houtsoorten die perfect zijn om jouw “houten” droomtuin te maken. Ook vind je in dit artikel super leuke ideeën waar je inspiratie mee kan opdoen.  

Western Red Cedar hout

Western Red Cedar hout is een houtsoort dat momenteel erg populair is en veel wordt gebruikt voor buiten. Doordat deze houtsoort van nature bestand is tegen vocht, rot en heel lang meegaat is hij ideaal voor de buitenlucht. Ook heeft het een mooie, natuurlijke uitstraling en hij wordt in verschillende kleuren afgewerkt worden. Vanwege deze eigenschappen is deze houtsoort perfect voor het bouwen van terrassen, pergola’s, schuttingen.

Douglas hout

Douglas hout is een houtsoort die vaak wordt gebruikt voor buitentoepassingen. Het houtsoort heeft meerdere eigenschappen die hem uitstekend maakt voor gebruik in de buitenlucht. Douglas is sterk, en heeft een hoge natuurlijke weerstand tegen rot en insecten. Dit hout is een excellente keuze als je duurzamer wilt leven. Hij  is daar perfect voor, omdat het vaak gewonnen wordt uit milieubewuste bossen en het langer meegaat. Douglas heeft een warme en roodachtige kleur die na een tijdje verloopt naar een mooi grijze tint. Door al deze eigenschappen is dit houtsoort uitstekend voor het maken van een fietsenberging, een overkapping met berging, of het bouwen van een pergola. 

Vurenhout

Vurenhout is een erg populair houtsoort dat perfect is voor het bouwen van verschillende buiten structuren. Het hout is relatief zacht en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Door deze kwaliteiten is dit houtsoort vaak goedkoper dan de rest. Vurenhout is bestendig tegen vocht, en van nature beschermt tegen schimmel en insecten. Door deze eigenschappen is hij erg makkelijk te behandelen tegen weersinvloeden, waardoor hij nog langer mee kan. Met dit hout kan je het beste gevelbekleding, plantenbakken en vogelhuisjes maken. 

Eikenhout 

Eikenhout is één van de duurzaamste houtsoorten beschikbaar voor buitengebruik. Het is van nature erg sterk en heeft een hoge dichtheid, waardoor hij bestand is tegen alle elementen. Het houtsoort heeft ook nog eens een mooie uitstraling. Hij heeft van nature een warme en honingkleurige tint. Vanwege deze eigenschappen wordt dit houtsoort vaak gebruikt voor het bouwen van terrassen, schuttingen en boomhutten. Eikenhout is relatief duur en vereist ook wat meer onderhoud dan de rest. Wel kan dit houtsoort behandeld worden met olie of beits om hem langer mee te laten gaan.

Grenenhout 

Grenenhout is een populaire houtsoort die vaak buiten wordt gebruikt. Dit houtsoort is erg duurzaam en betaalbaar. Wat hem perfect maakt voor het maken van structuren. Een paar voorbeelden hiervan zijn pergola’s, gevelbekleding, tuinmeubelen of schuttingen. Dit hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling en wordt vaak behandeld met beits of olie, om hem langer mee te laten gaan. Van nature is dit hout bestand tegen schimmels en insecten, en is hij erg zacht waardoor hij goed bewerkt kan worden. 

Zoals je ziet zijn er super veel verschillende houtsoorten voor buitengebruik, en elk met eigen unieke eigenschappen en voordelen. Als je nu kiest voor de duurzame, of voor een meer betaalbare keuze. Er is altijd een houtsoort dat bij jou past. Bij het kiezen van de goede houtsoort is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid, onderhoudsvereisten, en weerbestendigheid. Lees je goed in over alle soorten hout, en kies de beste match voor jouw droomtuin!

Meer artikelen

Routes met motor

De mooiste motorroutes

Ben je op zoek naar prachtige routes om te rijden met de motor? In dit artikel lees je alles over de mooiste routes om te rijden met de motor. Lees snel verder.
Lentekriebels samen

Bloei de lentekriebels op met speeltjes

Wil je de lentekriebels laten opbloeien? In dit artikel lees je meer over het opbloeien van lentekriebels in je relatie en alleen. Lees snel verder en ontdek meer.
De nieuwste bloementrends

De nieuwste bloementrends

Ben je benieuwd naar de nieuwste bloementrends? In dit artikel lees je alles over de laatste trends in bloemen. Welke vind jij het leukste?
De meest luxueuze vierwielfiets feature image 01

Zo werkt de technologie van een vierwielfiets

Benieuwd naar de technologie achter een vierwielfiets? Lees in dit artikel meer over de evolutie, de technologie en innovatieve functies.

De schoonheid van hout

Ontdek de schoonheid van hout. Lees meer over hout combineren met andere natuurlijke materialen en het stylen in jouw interieur.