De schutting trends van dit jaar

Samenvatting artikel

Wanneer de winter voorbij is, is het tijd om de buitenkant van je huis aan te pakken. Denk hierbij aan het schoonmaken van de tuin, nieuwe planten potten en de tuinmeubelen uit de opslag te halen. Bovenal mag je de schutting niet vergeten. Ook deze heeft een opknapbeurt nodig of is zelfs toe aan vervanging. Benieuwd naar de nieuwste schutting trends? In dit artikel lees je alles over de schutting trends voor aankomend jaar. 

Schutting met veel groen

Bij het plaatsen van een schutting denk je al snel aan een houten schutting. Daarentegen zijn er ook veel verschillende haagplanten die gebruikt worden voor het afschermen van je tuin. De meest bekende groenblijvende haagplanten zijn een taxus of een laurierkers. Als vervanger van de buxus wordt de Japanse hulst vaak geplant. Heb al een schutting staan, maar wil je meer groen? Dan zijn er ook diverse soorten klimplanten die tegen de schutting kunnen groeien. Denk hierbij aan de klimop, dat is de meest voorkomende klimplant in tuinen. De klimplant blauwe regen is zeker een aanrader als je meer kleur in de tuin wilt. Deze plant geeft naast veel kleur, ook een romantisch effect in je tuin. Dit komt door de zachte paarse bloemetjes die naar beneden hangen. 

Bamboe schutting

Een trend die je veel gaat zien in tuinen is de bohemian look. Hierbij krijgt de tuin een Ibiza-uitstraling. Er wordt dus gebruik gemaakt van accessoires met felle kleuren, veel lampjes en dromenvangers. Natuurlijk mag je de bamboe stijlen niet vergeten. Zo zijn er ook schuttingen die gemaakt worden van bamboe. Deze bamboe schuttingen zijn zeer licht en vorstbestendig. Daarnaast heeft het geen extra bewerking nodig en is het zeer onderhoudsvriendelijk. Een bamboe schutting geeft een warme en gezellige sfeer. Bovendien is het ook ontzettend leuk te combineren met tuinlampjes die je aan de bamboe schutting kan ophangen. 

Douglas hout beton schutting

De combinatie van hout en beton ga je ook steeds vaker zien als schuttingen. Deze schutting heeft door het beton een stoere look, maar ook zijn charme door het hout. Bovendien is een hout beton schutting erg stevig. Om een hout beton schutting te laten plaatsen zijn er diverse mogelijkheden om ervoor te zorgen dat deze schutting bij jou past. Er zijn namelijk verschillende houtsoorten en betonsystemen die worden gecombineerd. Een voorbeeld hiervan is een douglas hout betonschutting. Het voordeel van douglas hout is dat dit houtsoort heel sterk is en duurzaam. Daarnaast heeft het een warme kleur. Door het dichte structuur kan dit houtsoort alle weersomstandigheden aan zoals: regen, zon en harde windstoten. 

Schutting met gaasdelen

Een trend die je al jarenlang ziet is een schutting met gaasdelen. Deze schutting is erg populair en kiest men ook geregeld. Een schutting met gaasdelen is een schutting die gecombineerd wordt met gaas. Aangezien gaas niet veel privacy biedt, wordt het bedekt met klimplanten. Deze klimplanten groeien tegen het gaas aan en geeft een sfeervol effect. Zoals eerder beschreven zijn er diverse soorten klimplanten die gebruikt worden om tegen de schutting te laten groeien. Een plant die erg snel groeit is de wilde wingerd. Erg fijn om ervoor te zorgen dat je meer privacy hebt. Bovendien biedt een schutting met gaasdelen ook voordelen met zich mee. Het gaas heeft namelijk weinig tot geen onderhoud nodig. 

Gekleurde schutting

Een opkomende trend is veel kleur, zoals zachte of felle kleuren. Over het algemeen zie je dit niet veel als het gaat om schuttingen. Een gekleurde schutting zorgt voor meer sfeer en brengt meer gezelligheid met zich mee in jouw tuin. Dit betekent natuurlijk niet dat je gelijk een neon-roze schutting moet nemen, maar begin bijvoorbeeld met een zachte kleur. Denk hierbij aan een pastel mintgroene of pastel blauwe kleur. Zo zorg je ervoor dat je schutting er verfrissend uit gaat zien. Wil je het liever modern houden? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een donkere kleur, zoals antraciet of zelfs zwart. 

Na het lezen van dit artikel ben jij op de hoogte van de nieuwste schutting trends. Er is genoeg inspiratie voor nieuwe ideeën om de buitenkant van jouw huis te gaan opknappen. Laat een nieuwe schutting plaatsen, door de oude te vervangen. Een andere optie is om je schutting weer nieuw leven te geven door het een kleurtje te geven. Of plant nieuwe klimplanten die tegen je schutting aangroeien.  

Meer artikelen

Routes met motor

De mooiste motorroutes

Ben je op zoek naar prachtige routes om te rijden met de motor? In dit artikel lees je alles over de mooiste routes om te rijden met de motor. Lees snel verder.
Lentekriebels samen

Bloei de lentekriebels op met speeltjes

Wil je de lentekriebels laten opbloeien? In dit artikel lees je meer over het opbloeien van lentekriebels in je relatie en alleen. Lees snel verder en ontdek meer.
De nieuwste bloementrends

De nieuwste bloementrends

Ben je benieuwd naar de nieuwste bloementrends? In dit artikel lees je alles over de laatste trends in bloemen. Welke vind jij het leukste?
De meest luxueuze vierwielfiets feature image 01

Zo werkt de technologie van een vierwielfiets

Benieuwd naar de technologie achter een vierwielfiets? Lees in dit artikel meer over de evolutie, de technologie en innovatieve functies.

De schoonheid van hout

Ontdek de schoonheid van hout. Lees meer over hout combineren met andere natuurlijke materialen en het stylen in jouw interieur.