10 ideeën over het decoreren van je woonkamer 

Samenvatting artikel

Je woonkamer is het hartje van je huis, dus waarom zou je er niet wat tijd in stoppen om het nog gezelliger te maken? Wil jij je woonkamer nog huiselijker maken, maar heb je geen inspiratie? Niet getreurd wat in dit artikel vind jij genoeg ideeën om je huis op te fleuren. 

1. Goede verlichting 

Goede verlichting is een onmisbaar onderdeel in je huis en kan een grote impact hebben op de sfeer en uitstraling van je woonkamer. Of het nou gaat om accentverlichting of het beter verlichten van de hele kamer, het is belangrijk dat het goed gebeurt. Het is zo belangrijk omdat het juist inzetten van verlichting de sfeer en functionaliteit van je woonkamer in één keer kan veranderen. Denk bijvoorbeeld aan spotjes, grote lampen in de hoek van de kamer, leeslampjes, of grote verlichting op het plafond. Door de verlichting goed in te zetten kan je huis er opeens heel anders uit zien. 

2. Veranderingen van het seizoen

Het gebruik maken van de veranderingen van de seizoenen in je interieur kan een leuke en eenvoudige manier is om je woonkamer een frisse en gezellige uitstraling te geven. Je kan dit doen door middel van het gebruik van seizoensgebonden kleuren, materialen en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan warme kleuren en herfstbladeren tijdens de herfst en winter, en frisse en luchtige kleuren in de zomer.

3. Persoonlijk schilderij laten maken

Vind jij jouw woonkamer nog iets te onpersoonlijk en ben je op zoek naar een echte “eyecatcher”. Stop dan maar met zoeken want een persoonlijk schilderij laten maken is echt hét perfecte idee. Door een persoonlijk schilderij te laten maken breng jij een echt en leuke en unieke sfeer in je huis. Ook brengt het meer persoonlijkheid en gezelligheid in je woonkamer. Wie wil dat nou niet? Door het laten maken van een schilderij van bijvoorbeeld je kinderen of huisdier wordt jouw huis nóg intiemer en eigen. Ook kan je hierdoor goed je smaak en stijl laten zien in je interieur. Dit zorgt voor een positieve ruimte waar je je prettig en thuis voelt. 

4. Maak gebruik van spiegels 

Door gebruik te maken van spiegels in je woonkamer lijkt de kamer groter en meer verlicht. Spiegels creëren een illusie waardoor je woonkamer groter en meer verlicht lijkt. Hierdoor vorm je een visueel interessante ruimte. Je kan spiegels natuurlijk ook als decoratie gebruiken. Spiegels zijn te koop in heel veel verschillende maten, stijlen en kleuren waardoor jij het perfect kan aanpassen aan je interieur. 

5. Voeg planten toe 

Planten helpen niet alleen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit maar het werkt ook nog eens stress verminderend. inderdaad je leest het goed, planten helpen om je stresslevel te verminderen. Dit doen ze door de hun rustgevende uitstraling en de verfrissing die ze geven aan de ruimte. Dus als je veel stress hebt. koop snel een plant en voel je stresslevel wegzakken.

6. Maak gebruik van textiel 

Textiel is dé perfecte manier om je leven en je woonkamer op te fleuren. Denk bijvoorbeeld aan een lekker zacht kleedje waar je ‘s avonds onder kan liggen, of een prachtig kussen die je hart sneller laat kloppen. Kleedjes en kussens kan je echt in elk formaat, kleur en stof kopen. Super handig dus als je weer eens toe bent aan iets nieuws. Door deze accessoires toe te voegen kun jij je bank een hele make-over geven. 

7. Infrarood verwarmen 

Houd je nou niet zo van dekens en kussens op de bank? Niet getreurd want daar is een oplossing voor, infrarood verwarmen. Dit is de perfecte manier om je minimalistische leven voort te zetten en toch warm te blijven. Infrarood verwarming is ook nog een beter voor je lichaam omdat het direct het lichaam verwarmt en geen pollen of stof achterlaat in de lucht. Ook krijg je het lekker snel warm, en hoef je dus niet koud en zielig om de bank te liggen zonder deken. Het paneel dat gebruikt wordt voor het verwarmen van de kamer is klein en zacht van kleur. Dit zorgt ervoor dat je het erg mooi kan verwerken. Hierdoor ziet je kamer er toch mooi en modern uit, en je hebt het lekker warm. Een win-win situatie dus!

8. Voeg opbergruimtes toe 

Opbergruimtes zijn echt de perfecte manier om je leven een stukje te verbeteren. Je kent het wel het is zondagmiddag en je wilt opeens je hele huis opruimen en van al je rommel af. In plaats van alles weggooien (wat je misschien nog later nodig hebt) kan je het beter opbergen. Opbergruimtes kan je kopen voor alle “rommeltjes” die je wilt verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan bakken om speelgoed van je kinderen in te verbergen of kasten waar je jouw papieren in bewaart. Er bestaat voor iedereen wel een perfecte opbergdoos of kast. 

9. Maak gebruik van verf

Soms wil je gewoon even iets heel anders, en je hele leven omgooien. Verf dan bijvoorbeeld je meubels of muren een andere kleur om de look en sfeer van je hele woonkamer te veranderen. Wit is bijvoorbeeld al jarenlang de meest populaire kleur voor woonkamers. Wit laat je woonkamer groter en neutraler lijken. Ben je wel toe aan iets anders denk dan bijvoorbeeld aan lichte kleuren, zoals lichtblauw of zalmroze. Hierdoor ziet je woonkamer er toch iets anders uit, maar zijn de kleuren niet te fel.

10. Voeg een tapijt toe 

Tapijten kunnen een geweldige aanvulling zijn voor je woonkamer. Tapijten zijn een geweldige “statement piece” om je woonkamer nog unieker te maken. Ze kunnen ook erg praktisch en handig zijn. Ze zorgen namelijk voor geluidsdemping en nemen het geluid gedeeltelijk in zich op. Vooral ruimtes met harde vloeren zoals hout of tegels is het gebruik maken van een tapijt erg handig. Dus als je vervelende onderburen hebt, koop snel een tapijt en al je problemen zijn opgelost. 

Er zijn echt talloze leuke en inspirerende ideeën om je woonkamer een make-over te geven. Of je nu houdt van een moderne, minimalistische of klassieke sfeer, er is altijd wel een idee wat bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijk schilderij of een wegwerk baar verwarm systeem om je huis persoonlijker en knusser te maken. Dus, laat je fantasie de vrije loop, en creëer jouw ultieme droom woonkamer. 

Meer artikelen

Routes met motor

De mooiste motorroutes

Ben je op zoek naar prachtige routes om te rijden met de motor? In dit artikel lees je alles over de mooiste routes om te rijden met de motor. Lees snel verder.
Lentekriebels samen

Bloei de lentekriebels op met speeltjes

Wil je de lentekriebels laten opbloeien? In dit artikel lees je meer over het opbloeien van lentekriebels in je relatie en alleen. Lees snel verder en ontdek meer.
De nieuwste bloementrends

De nieuwste bloementrends

Ben je benieuwd naar de nieuwste bloementrends? In dit artikel lees je alles over de laatste trends in bloemen. Welke vind jij het leukste?
De meest luxueuze vierwielfiets feature image 01

Zo werkt de technologie van een vierwielfiets

Benieuwd naar de technologie achter een vierwielfiets? Lees in dit artikel meer over de evolutie, de technologie en innovatieve functies.

De schoonheid van hout

Ontdek de schoonheid van hout. Lees meer over hout combineren met andere natuurlijke materialen en het stylen in jouw interieur.